12 timer i Jylland - hvad er det?

12 timer i Jylland er et MTB-løb som køres den 17. august 2024 i 12 timer non stop fra kl 08.00-20.00. Det er det største løb af sin art vest for Storebælt. Løbet køres hvert år den 3. weekend i august måned. Det første 12timer i Jylland så dagens lys tilbage i 2007.

Der deltager hvert år massevis af soloryttere og hold i arrangementet, som også besøges af flere cykeludstillere og forhandlere med udstyr omkring cykling. Her kan deltagere og gæster udefra prøve de nyeste modeller af cykler (primært MTB) helt gratis.


Nummerudlevering

Du skal svinge forbi infoteltet på eventpladsen for at afhente dit startnummer:

Nordisk Park
Vinkelvej
8800 Viborg

Infoteltet er åbent:
Fredag kl. 16:00-20:00
Lørdag kl. 6:30-8:00

Startnummer

Solo eller hold

Selve løbet er et stafetløb, som kan køres af alle med en grundlæggende MTB-teknik (ikke svært). Ruten er altid mellem 10 og 12 km (afhænger af antal deltagere) og det gælder kort sagt om at køre flest runder, som hold, indenfor de 12 timer.

Et hold består af solo, 3, 4 eller 6 ryttere. Der er ingen krav til, at kørte omgange skal fordeles ligeligt, mellem hver rytter. Har dit hold en ihærdig rytter, som kører ti omgange og en knap så ihærdig som måske kun kører én omgang i løbet af dagen, så er det helt ok.
I ungdomsklassen, som kører 8 timer, er der dog et minimumskrav på to runder for hver rytter.

Løbet kan også køres alene (solo), men grundtanken er stafet-løb for hold.

Der er altid kun én rytter fra hvert hold på ruten ad gangen. Man kan skifte rytter efter hver kørt omgang, eller hver anden omgang, eller hvordan man synes det passer bedst.
Solorytter disponerer selv over sin tid og har visse fordele i vores løb. Som solorytter har du mulighed for at tage en hjælper med, som kan hente mad til dig, hvis du har købt all inklusiv madarmbåndet.

MTB Service

Sørg nu for at starte 12 timer i Jylland på en nyserviceret cykel - det skylder du dit team.

Skulle der på løbsdagen være mudret, så fortvivl ikke. Vi opstiller en Kärcher vaskestand powered by Sørensen & Lynggaard - her har du mulighed for at vaske din cykel, så den altid spiller og ser lækker ud. Det er gratis for alle deltagere at vaske deres cykler. Er der kø ved vaskepladsen har du max 1,5 min til at vaske din cykel. Soloryttere må gå foran køen – vis venligst hensyn til dem.

 

Omklædning og bad

Der er mulighed for omklædning og bad til alle som har købt All inclusive. Øvrige har mulighed for tilkøb af bad i infoteltet.

 

 

Regler

Det hold eller den deltager som fuldfører flest omgange inden 12 timer, vinder klassen. Kun fuldførte omgange inden kl.20.00 (19.00 for ungdom) tæller med i slutresultatet.

Er man på omgangshøjde med et andet hold eller anden rytter efter 12 timer, er det den rytter eller det hold der har fuldført, kørte omgange hurtigst, der vinder.

Skiftetider under 3 sek. vil AUTOMATISK blive straffet med fratræk af en hel runde i holdets samlede antal runder. Tidligere deltagere kender til nødvendigheden af den regel. Vil bliver forklaret under instruktionen lørdag kl. 07.45.

Ruten

Vores mål er en rute på maks 10-12 km. Vi vil igen forsøge at designe en rute, der tilgodeser flest muligt. Der vil være et godt mix af afvekslende sektioner med brede og smalle stier.

Ruten bliver først frigivet om fredagen i løbsweekenden grundet tilladelser og hensyn til skoven øvrige gæster.

Vi laver en officiel fremvisning af ruten som et ekstra event, hvor vi slutter dagen med at smide en pølse på grillen. Det vil være gratis at deltage i rutefremvisningen. Hold øje med vores Facebook side.

Har man lyst, kan man frivilligt støtte sporet/dagen med et beskedent beløb til Viborg Trail Arena som frivilligt drifter og vedligeholder sporene i Viborg Kommune. Vi indestår for alle udgifter i forbindelse med dagen her, så pengene går ubeskåret til dem.

Ruten er markeret med flag, minebånd og pile på dagen.

Har man lyst, kan man frivilligt støtte sporet på Mobilepay 19888 med et beskedent beløb, som går ubeskåret til Viborg Trail Arena, som frivilligt drifter og vedligeholder sporene i Viborg Kommune.

Væskedepoter

Der vil være mulighed for opfyldning af vand nær målområdet til alle deltagere. Væskedepotet er ikke en del af ruten, så du skal tanke op i god tid før, du kører ud på ruten. Solokørerne har eget telt med alt forplejning, vand og energi, men vi opfordre alle solokørerne til at bruge fællesdepoterne til første opfyldning inden starten går kl 08.00.

Energidepot

Energidepot indeholder frugt, vand og energivæske. Her kan man frit spise og fylde depoter op, hvis man har armbånd (All Inklusive).

Affald

Smid ikke affald i skoven! Affald skál bringes retur til start og mål, hvor det deponeres i skraldespandene. Henkastning af affald i skoven medfører påtale og, hvis det ikke efterleves øjeblikkeligt, vil rytteren/holdet blive diskvalificeret.